BAHAN2
1. Ketam yg dh siap dibersihkan – agak2 je
2. Sedikit minyak utk menumis
3. Bawang merah dan bawang putih dihiris
4. 4 tangkai daun kari
5. Rempah kari
6. 3 cawan santan cair
7. 1 cawan santan pekat
8. Tomato
9. Kacang buncis
10. Garam
CARA2
1. Panaskan minyak
2. Tumis bahan no3 – no5
3. Bila dah wangi, masuk rempah kari yg dh bancuh dgn sikit santan cair.
4. Tunggu sampai pecah minyak
5. Tuang baki santan cair
6. Masukkkan ketam tunggu sampai mendidih, sekali sekala kacau
7. Dah pekat n mendidih, masukkan tomato, kacang, garam
8. Tuang santan pekat, bg sekali didih terus tutup api
9. Dah blh hidang
No comments:
Post a Comment