.

.

Monday, 24 March 2014

NISA, HUBY, FAMILY N BABY!!: FAKE ACC AS ME!

NISA, HUBY, FAMILY N BABY!!: FAKE ACC AS ME!:
=
=
=
=
PERBUATAN TIDAK BERMORAL

Bedak Asas + L-Glutathione = Chriszen Moist Cake





Inginkan Wajah Semulajadi?
Kulit Wajah Lembap, Halus, Cerah
Kini tiada lagi masalah Muka Berminyak!

Chriszen Moist Cake 2 in 1 Foundation
No. 1 Merah Jambu Cerah
No. 2 Merah Jambu
No. 3 Kuning Langsat

-L-Glutathione (Mencerahkan)
-Pelindung UV (SPF 50/PA+++)
-Kolagen (Menghaluskan)
-Pelembap (Melembapkan)

Bedak Asas + L-Glutathione = Chriszen Moist Cake

Sekarang Tengah Promosi: Buy 1 Free 1 (Beli 1 Moist Cake Percuma 1 Ampul)

Diformulasikan di Korea
nk try?
pm ==== TUAN TANAH

Thursday, 20 March 2014

NISA, HUBY, FAMILY N BABY!!: FAKE ACC AS ME!

NISA, HUBY, FAMILY N BABY!!: FAKE ACC AS ME!: 15/3/2014 = buka others msg dlm fb. yelah, mmg lama dah tak buka coz aku mmg ada apply setting baru di fb dimana bila ada spam, benda tak ...

Tuesday, 18 March 2014

FAKE ACC AS ME!

15/3/2014 = buka others msg dlm fb. yelah, mmg lama dah tak buka coz aku mmg ada apply setting baru di fb dimana bila ada spam, benda tak patut akan msk others. inbox cuma khas utk biz saja. so, senang la nk bezakan. Ada masa baru tgk yg tak penting.

8.30pm = buka other ada Nampak 1 mamat ni tanya ni acc u ker. Buka acc mamat tu dulu tgk cam fake jer. Prono punya page pon dia like. Nampak cam org yg tak baik. Salunyer, kalau org buka acc cam ni bkn laki jer. Pempuan pon ada.

Oklah balik pada citer td. Pas buka acc mamat ni, buka la link yg dia bg tu. Astagfirullah, ada org pkai nama konon nama aku la.. tp pelik sket. MUMMY NIXXA.. aku terus teringat sorg budak yg salu panggil aku mami... then profile pic pon pelik. Pic tu mmg lah pic aku tp pic tu takde dlm fb. Sah dia copy dlm blog. Mmg dlm blog je ada pic tu. Pic masa aku HONEYMOON.sapa yg salu tgk blog aku? Jeng3... cam tau jer... cam kenal jew..

guna pic aku... letak nama aku? eh tah la.. aku tak pkai nama tu.. tp cam kenal... 

letak pic camtu tanpa segan. aku yg tgk pon geli.. walau dah kwen.. kalau tak kwen? tak malukah? 

ada 2 pic jer. ramai yg bg pendapat org ni sengaja nk malukan aku. 

dgn sehabis daya TRY TULIS DIALEK UTARA.. (kuala perlis) .... tp dia slh langkah.. penang dgn kuala perlis tu jauh tau tak???? !!!! so, kesimpualanyer.. org ni bkn org utara.. FULLLL STOP !!!

PIC ni mmg tak de dlm fb. pic ni di ambil dr blog.. mesti org ni rajin skodeng blog aku.

 join fb 28/3/2014. seingat aku ada jugak 28hb dlm blog ada org sound2 aku. bila2 pikir cam related jer. 

sampai ada lelaki yang anta benda bukan2. dari apa yg dilihat, pelakunya bukan seorang lelaki. org yg buat acc ni mmg 
=IMMORAL PERSON.. 
=LIAR
=GILA SEX.. 
=MMG DOK MELAYAN BENDA2 CAMNI. 
=RENDAH AKHLAK
=TGK PRONO BYK SGT KOT.
=OTAK KOTOR.

sampai malu pon takde dah. aku yg dah kwen pon tak pernah pikir nk ckp apatah nk tulis benda cmani. JIJIK PLAK BILA PIKIRKN ORG NI.

aku buat keputusan nk repotkn je kes ni kat POLIS. senang sket biar mereka yg setelkn. so mula la mlm tu jugak aku copy sume bukti2.. TERMASUK SUME gambar2 di ats ni. ada 1 lg screen shot yg aku terkejut.. bahagian recently activity... 
=
=
=
=
=
=
=

macam mana fake acc aku tu blh like post dr 1 blog ni? mlm tu aku dan ramai kwn2 buka link ni. KENAPA MANUSIA DENGKI. esok pg ramai jugak wasap.. 
"NIS... ACC TU DH TAKDE... THEN POST TU PON DH TAKDE..."
nasib bek sempat copy.... 
*padam sket, coz dlm siasatan kan... 

 ini org yg bertanggung jawab bgtau aku pasal fake acc tu. acc dia pon fake juga rasanyer coz byk jugak dia like page lucah2 sama cam fake acc aku tu. tah2 org yg buka fake acc aku jugak ni pon... sj pkai acc ni nk buat skodeng org gamaknyer... nk kenakan org... SIYES AKU TAK REDO.....

pic profile pon br tukar... fren pon tak byk... mmg byk meragukan dlm acc ni.. POLIS  yg masuk dlm bilik keterangan tu pon ckp cmtu jugak. 

This is my one and only FB. Respect mine and i will respect yours as well. Thank you!



dgn itu repot POLIS  telah di buat pd keesokan harinya. alhamdulillah suami sentiasa ada di sisi..
suka duka sama2.. 
hari tu... naik turun banggunan balai jugak la.. ingatkan kejap jer. lama jugak prosiding nyer.. yelah masuk dlm kes jenayah ni. JENAYAH KOMERSIAL.. berat jugak.. cam biasa je kn? buka acc atas nama org... burukkan nama org.. SETEL... blm setel.... kes JENAYAH tu.....
nasib bek la.. sempat copy IP no sume.. INSPEKTOR tu ckp GOOD JOB...!!! 
salunyer org dtg repot lenggang kangkung jer. so tak dpt nk cont siasatan.. kalau ada bukti senang sket. :)


IP NO : adalah unik no yg ada pd setiap web page. so setiap page dlm dunia ni ada IP yg unik. so IP ini lah yg membolehkan kita trace sapa empunya acc. 


=============================

yakin Tuhan bersama kita.. 
Doa Nabi Yunus Dalam Perut Ikan Nun

لاَ إِلَهَ إِلاَّ أَنتَ ، سُبْحَانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ
 Laa ilaaha illa anta. Subhaanaka, innii kuntu minaz zhaalimiin 



“Tiada Tuhan melainkan Engkau (ya Allah)! Maha Suci Engkau (daripada melakukan aniaya, tolongkanlah daku)! Sesungguhnya aku adalah dari orang-orang yang menganiaya diri sendiri”.(QS Al-Anbiya’ : 87).